Hjelp utsatte barn og lærere i Ukraina med digitale hjelpemidler

Nyheter | 9. november 2023

Ukraina

Den ukrainske ambassaden i Norge har bedt IKT-Norge om å bidra med å formidle et akutt behov for bærbare PCer og nettbrett. Over 300.000 barn og 80.000 lærere i de mest utsatte områdene trenger slike hjelpemidler for å kunne ivareta tilstrekkelig undervisning.

Russlands angrepskrig mot Ukraina har ført til at mange hundre ukrainske skoler er skadet eller fullstendig ødelagt. Flere hundre tusen barn får undervisning under en konstant trussel av nye missilangrep. De som bor i regionene nær frontlinjen er spesielt utsatt. Mer enn 1,6 millioner elever i Ukraina får i dag digital fjernundervisning. En tredjedel av disse har mangelfulle tekniske ressurser eller tilkoblingsmuligheter,

Denne situasjonen har naturlig nok skapt en betydelig etterspørsel etter digitale læringsenheter i Ukraina, som landet nå ber om hjelp for å løse. På vegne av de elevene og lærerne som lever nær frontlinjen, ber den ukrainske ambassade norske bedrifter og folk donere nye eller brukte nettbrett og bærbare datamaskiner som de umiddelbart vil sende til Ukrainas utdannings- og vitenskapsdepartement for videre distribusjon til utdanningsinstitusjoner.

Slike donasjoner vil gjøre en reell forskjell i livene til ukrainske elever og gi dem mulighet til å fortsette utdannelsen til tross for utfordringene og usikkerheten de lever i hver dag. 

Har dere spørsmål eller PCer og nettbrett; ta kontakt med hjelpe- og koordineringssenteret ved den ukrainske ambassaden i Norge på: norway.aid2022@gmail.com

 

> Les mer om hvordan PCer og nettbrett vil bli distribuert

> Les mer om bakgrunn og behov

> Les oppfordringen fra den ukrainske ambassaden

> Last ned oppslag til distribusjon på din arbeidsplass

 

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap