Personvernerklæring

1. Formål, Behandlingsgrunnlag og hvilke personopplysninger som behandles 

IKT-Norge behandler personopplysninger og benytter informasjonskapsler for følgende formål, med samtykke som behandlingsgrunnlag: 

  • Å lage en nettside som fungerer godt for deg og andre brukere
  • Å forbedre hastigheten og sikkerheten på nettsiden
  • Å la deg dele i sosiale medier
  • Å kontinuerlig forbedre nettsiden for deg

I pkt. 2 finner du nærmere informasjon om hvilke opplysninger som samles inn via de ulike informasjonskapslene.

For følgende formål er behandlingsgrunnlaget at behandlingen er nødvendig for å oppfylle en avtale med deg:

  • Påmelding til konferanser, kurs og arrangement
  • Nyhetsbrev
  • Salg av avtaler og veiledninger

For disse formålene behandler vi ditt navn og din kontaktinformasjon (epost og eventuelt telefonnummer dersom du oppgir det). 

Vi utleverer ikke personopplysninger nevnt over til noen tredjeparter. 

2. Bruk av informasjonskapsler

Vi ønsker at bruken av våre nettsider skal være så god som mulig. Derfor bruker vi informasjonskapsler (cookies). Det er små tekstfiler som lagres på din datamaskin, nettbrett eller mobil når du bruker våre nettsider.

Informasjonskapsler som medfører at vi samler inn og behandler dine personopplysninger, behandles kun dersom du gir et uttrykkelig samtykke når du går inn på nettsiden. 

Vær oppmerksom på at de fleste nettlesere er innstilt slik at de automatisk aksepterer informasjonskapsler. Dersom du ikke vil akseptere vår bruk av informasjonskapsler, kan du gå inn og trekke tilbake ditt samtykke ved å endre innstillingene i nettleseren. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at dette kan medføre at tjenestene på våre nettsider ikke fungerer optimalt. 

Event og påmeldingssystem

 

Påmeldingssystemet vårt, Checkin, brukes for påmelding til konferanser, kurs og arrangement. Her bruker vi informasjonskapsler for handlekurv og kjøpsprosess. Det lagres ikke personlig informasjon i disse kapslene. Disse informasjonskapslene har begrenset levetid og slettes automatisk dersom nettleser lukkes.

Publiseringsløsningen

Publiseringsløsningen vi bruker, WordPress, benytter informasjonskapsler for å lagre innstillinger for brukere som logger inn i systemet. Dersom du logger inn i WordPress settes informasjonskapsler for å huske dine innstillinger og gjenkjenne deg neste gang du besøker siden. Det lagres kun informasjon om innloggede brukere i disse kapslene, og de deles ikke med tredjeparter.

Skjemaer

Skjemaene vi bruker til påmeldinger og tilbakemeldinger benytter informasjonskapsler som inneholder data du fyller ut for å gjøre brukeropplevelsen bedre. De lagres kun i den aktive sesjonen og de deles ikke med tredjeparter.

Analyseverktøy

Vi bruker Google Analytics for å analysere bruken av våre nettsider. Vi får informasjon om hvilke sider som er mest besøkt, hvor brukerne kommer fra, på hvilke tidspunkter sidene er mest besøkt og hvor lenge de er besøkt.

Google Analytics er en analysetjeneste som leveres av Google LLC. Google Analytics bruker informasjonskapsler for å analysere hvordan brukere benytter nettstedet.  

Nærmere informasjon om Google Analytics finnes her

Du kan velge bort informasjonskapsler fra Google Analytics her.

Sosiale medier

Vi benytter tredjeparts informasjonskapsler fra Facebook, Twitter og G+ så du enkelt skal kunne dele innhold i sosiale medier og for å måle effekten av betalt annonsering og eksponere tidligere besøkende for relevant markedsføring.

3. Lagringstid

Personopplysningene vi behandler slettes når det ikke lenger er behov for de ut fra formålene de ble innsamlet for. 

4. Rettigheter

Du har rett til innsyn, retting, sletting, rett til å protestere, rett til å be om begrensning, og rett til dataportabilitet. Du kan utøve dine rettigheter ved å henvende deg til IKT-Norge via post@ikt-norge.no

Vi foretar ingen automatiserte individuelle avgjørelser, og vi driver ikke med profilering. 

Du har også rett til å klage til Datatilsynet, som nærmere forklart på deres nettsider.

5. Særlig om Behandling av personopplysninger på IKT-Norges Facebook-sider 

Gjennom IKT-Norges Facebook-sider samles det inn personopplysninger via det de registrerte skriver (herunder potensielt ytringer av politisk karakter, der IKT-Norge har oppfordret/tilrettelagt for debatt om aktuelle temaer), likes og data Facebook observerer om den registrertes bruk av sidene. Dataene analyseres gjennom Facebooks tjeneste Sideinnsikt, og presenteres for IKT-Norge som statistikk. Se nærmere informasjon om Sideinnsikt her.  

Oppsummert kan Sideinnsikt gi IKT-Norge informasjon om hvor mange som har sett innlegg, hvem som har likt, delt og kommentert, hvordan det reageres på innlegg, demografiske data, og hvor mange som ser sidene. IKT-Norge har ikke tilgang til data som behandles som en del av hendelsene, men bare til den aggregerte sideinnsikten.

Felles behandlingsansvar med Facebook

IKT-Norge har felles behandlingsansvar med Facebook Irland for behandling av personopplysninger nødvendig for Sideinnsikt på Facebook-sidene. IKT-Norge og Facebook har regulert hvordan behandlingsansvaret skal utøves i en avtale som kan leses her: https://www.facebook.com/legal/terms/page_controller_addendum 

Formål og behandlingsgrunnlag

IKT-Norge sin interesse i behandlingen er å benytte dataene og statistikken til å nå ut så bredt som mulig til befolkningen og IKT-Norges medlemmer, og til å stimulere til debatt om temaer innen IKT-Norges virkeområde. 

IKT-Norges behandlingsgrunnlag er den berettigede interessen i å drive kommunikasjon med norske borgere som benytter Facebook og IKT-Norge sine Facebook-sider (personvernforordningen artikkel 6 (1) (f)). Dersom den registrerte for eksempel kommer med politiske ytringer på Facebook-sidene, er IKT-Norges behandlingsgrunnlag at dette er personopplysninger som det er åpenbart at den registrerte har offentliggjort (personvernforordningen artikkel 9 (2) (e).  

Lagringstid

IKT-Norge lagrer ikke personopplysninger som behandles gjennom Sideinnsikt. 

Rettigheter

Den enkelte Facebook-bruker har rett til innsyn, retting, sletting, rett til å protestere, rett til å be om begrensning, og rett til dataportabilitet. Du har også rett til å klage til en tilsynsmyndighet. Mer informasjon om hvordan disse rettighetene kan utøves finnes i Facebooks Data Policy

IKT-Norge og Facebook har avtalt at det er Facebook som er ansvarlig for å gi den registrerte informasjon om behandlingen som skjer gjennom Sideinnsikt. Dersom du henvender deg til IKT-Norge med spørsmål om dine rettigheter, vil vi videreformidle spørsmålene til Facebook. Du kan henvende deg til IKT-Norge via post@ikt-norge.no

6. Endringer i personvernerklæringen

Vi vil oppdatere personvernerklæringen ved behov. Du finner alltid siste versjon av personvernerklæringen på vår nettside.