Nye episoder av «Digitale dilemmaer»

Podcast «Digitale dilemmaer» | 21. april 2022

Bærekraft, blokkjede, datasenter, digital grunnmur

IKT-Norge må hver dag håndtere dilemmaene som dukker opp i skjæringspunktet teknologi, bærekraft og politikk. I podcasten «Digitale dilemmaer» utforsker vi mange av disse dilemmaene. Episode 4 handler om digital infrastruktur, datasenter og bruk av den dyrebare grønne energien.

Programleder for podcasten er direktør for teknologi og bærekraft i IKT-Norge, Mali Hole Skogen. Hver uke inviterer hun med seg ledende eksperter innen spennende tematikker i teknologiens verden for å snakke om «Digitale dilemmaer».

Fordi det nettopp handler om digitale dilemmaer slipper vi også til stemmer vi som organisasjon, eller som enkelte av IKT Norges medlemmer, ikke nødvendigvis er enig med i ett og alt. Meningsbrytning og siviliserte samtaler om vanskelig ting, er alltid et gode.

I episode 4 av «Digitale dilemmaer» tar vi for oss den digitale infrastrukturens stygge andunge: Datasenter og bruk av den dyrebare grønne energien. Hva er egentlig et datasenter, hvorfor trenger vi dem, er det riktig at vi bruker vår dyrbare grønne energi til lagring av data og blir det noen arbeidsplasser av det? Vi avslører også en utbredt misforståelser om hva en «sky» egentlig er. I episoden deltar Tor Kristian Gyland fra Green Mountain, Eirik Gundegjerde fra Lyse og Bjørn Rønning fra Norsk Datasenter Industri

Episode 3 som kom på skjærtorsdag, handler om blokkjedeteknologi som en av de store gamechangerne i den sirkulær økonomien og en historie som startet i en garasje på Kolbotn. Her møter du bl.a. Stephan Nilsson og Torje Vingen Sunde fra IKT Norges medlemsbedrift Unisot, som leverer bærekraftige og sporbare verdikjeder gjennom bruk av blokkjedeteknologi.

Hør episode 3 og 4 her eller på Apple podcast.

Episode nummer fem slippes neste torsdag og handler om IT + bærekraft = sant, eller om det rett og slett er en myte og et forsøk på grønnvasking.

 

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap