IKT-Norge gir Inga Strümkes bok om AI i sommergave til alle stortingspolitikere

Nyheter | 13. juni 2023

Kunstig intelligens

Onsdag denne uken vil landets 169 stortingsrepresentanter motta en sommergave fra oss i IT-bransjen. Sammen med forfatteren Inga Strümke vil IKT-Norge, Computas og twoday dele ut boken “Maskiner som tenker” til landets øverste folkevalgte.

 

–Tenkende maskiner og kunstig intelligens (KI / AI for Artificial Intelligence) er et av de hotteste temaene ved inngangen til sommerferien. Våre stortingspolitikerne står foran krevende og avgjørende beslutninger på teknologifeltet. Vi er ydmyke for at det er både er tidkrevende og vanskelig å sette seg inn i nye teknologier. Samtidig er kunstig intelligens et felt som kan få enorm betydning for å løse store samfunnsutfordringer i årene som kommer, som energikrisen, ressursmangel i helsevesenet og håndtering av eldrebølgen, sier IKT-Norges direktør for kunnskap og kompetanse, Line Gaare Paulsen

Vi trenger politikere som forstår både muligheter, begrensninger og fallgruver som AI-teknologi bringer med seg

–Vi trenger politikere som forstår både muligheter, begrensninger og fallgruver som AI-teknologi bringer med seg. Vi trenger politikere som ser at det ikke er en motsetning mellom å være optimistisk til hva kunstig intelligens kan bidra med, og samtidig anerkjenne legitime bekymringer om misbruk og sikkerhet. Vi trenger reguleringer som fokuserer på skadelig anvendelse, ikke på teknologien i seg selv. Vi trenger politikere som tør å utforske mulighetene før forhastede beslutninger lammer innovasjon – og mulighet for innsparinger i både offentlig og privat sektor, sier Paulsen. 

I forbindelse med overrekkelsen vil et titalls politikere bl.a. tidligere digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland (H), tidligere kulturminister Abid Raja (V) og tidligere SV-leder Audun Lysbakken være til sted i Stortingets vandrehall. 

 

Dato: Onsdag 14. juni, kl. 12:00-13:00
Sted: Stortinget, Vandrehallen

 

Les også IKT-Norges administrerende direktør Øyvind Husby anmeldelse av “Maskiner som tenker. 

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap