Har ditt selskap utviklere i Ukraina?

Nyheter | 28. februar 2022

Ukraina

Sammen med Norsk-Ukrainsk Handelskammer (NUUC) vil vi i IKT-Norge holde et felles møte for norske selskaper som har utviklere i Ukraina. Har ditt selskap utviklere i Ukraina ber vi deg om å ta kontakt med oss.

Norsk IKT-næring har direkte og indirekte flere tusen ansatte i Ukraina, og det er ett av våre viktigste samarbeidsland. Flere store og små norske IT-selskaper har virksomhet i Ukraina, og mange kjøper tjenester som webutvikling og andre tjenester fra landet. De av våre medlemmer som har arbeidsgiveransvar i Ukraina jobber nå dag og natt for å hjelpe sine ansatte.

Sammen med NUUC setter vi opp et møte for norske IT-selskaper med utviklere i Ukraina eller med relasjon til norsk IKT-næring. Mannlige IT-utviklere mellom 18 og 60 år som er i Ukraina kan per i dag ikke reise til utlandet pga krigen i landet, men vi ønsker å opprette dialog også om hvordan vi best kan hjelpe deres familier som måtte trenge midlertidig opphold i Norge.

Har ditt selskap utviklere i Ukraina ber vi deg om å ta kontakt med oss, via direktør for næringspolitikk Geir Olsen på geir@ikt-norge.no.

Det er mange muligheter til å støtte Ukraina både gjennom våre lokale bistandsorganisasjoner og også mer direkte om man ønsker dette. For en oversikt over muligheter til å støtte Ukraina viser vi til NUCCS side: https://nucc.no/how-to-help-ukraine/

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap