FutureBank 2020: Digital bærekraftig finans

Nyheter | 12. desember 2019

Fintech, Kryptovaluta

Norges viktigste fintech-konferanse sparkes i gang 13. februar på The Hub i Oslo. FutureBank 2020 er nå åpen for påmelding!

Vi retter blikket mot bærekraftig finans, digitale valutaer (hva skjer med Libra?), regtech og fremtidens bank. Blant våre stjerner i år finner du Bjørn Kjos fra Norwegian, Nikhil Kumar fra India Stack og Peder Østbye fra Norges Bank.

Neste generasjon digitale penger

Bærekraft og spørsmålet om hvem som skal stå bak neste generasjons digitale penger er temaer som vil prege hele finansnæringen i 2020. Vi sparker i gang diskusjonene på FutureBank.

– Digitale valutaer blir en game-changer, men vi vet enda ikke hvem som kommer i mål med de første valutaene som blir masse-adoptert. Kanskje blir det Facebooks Libra, Bitcoin, eller kanskje sentralbanken selv, sier vår direktør for politikk og IKT-Norges fagansvarlige for FutureBank-konferansen, Liv Freihow.

Les mer og meld deg på FutureBank 2020 her

Regulatorisk sandkasse – hva nå?

Myndighetene sitter på en nøkkelrolle og blir utfordret fra flere kanter. De skal både finne en klok tilnærming til regulering av digitale valutaer, og samtidig tilpasse seg nye fintech-aktører og nye digitale banktjenester.

Direktør for politikk og IKT-Norges fagansvarlige for FutureBank-konferansen, Liv Freihow. (Foto: Veslemøy Vråskar)

– I Norge sluses de første fintech bedriftene gjennom den regulatoriske sandkassen i 2020, og på FutureBank gleder vi oss til å høre Finanstilynssjef Morten Balterzen fortelle om hvordan Finanstilsynet rigger seg for endringene som kommer med fintech, sier Freihow.

Teknologi mot korrupsjon

Teknologi og bærekraft går hånd i hånd. Vi kommer ikke i mål med bærekraftsmålene uten digitalisering, ikke minst av finanssektoren.

– I utviklingsland gir teknologi tilgang til banktjenester til folk som aldri før har hatt en bankkonto, og bidrar til å motvirke korrupsjon ved å gå fra kontant transaksjoner til digitale transaksjoner. Bærekraftige og klimavennlige investeringer er et annet eksempel, sier hun.

FutureBank er et samarbeid mellom Finans Norge og IKT-Norge.

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap