– Datasentre er en helt sentral byggestein i det datadrevne samfunnet

Nyheter | 28. oktober 2020

datasenter, Grønt skifte

IKT-Norge var med på åpningen av Green Mountains nye datasenter forrige uke.

Administerende direktør Øyvind Husby holdt et av åpningsinnleggene da vårt medlem Green Mountain åpnet sitt nye datasenter i Enebakk utenfor Oslo forrige uke, sammen med blant andre distrikts- og digitaliseringsminister Linda Hofstad Helleland.

– Datasentre er en helt sentral byggestein i det datadrevne samfunnet, og etablering av datasentre i Norge er sentralt for å lykkes med det grønne skiftet, en autonom og sikker norsk infrastruktur og etablering av nye arbeidsplasser, sier Husby.

IKT-Norge har et eget Datasenterforum hvor vi har samlet den norske datasenterbransjen for å effektivt jobb sammen med myndighetene for å sikre best mulig forutsetninger for å få etablert Norge i verdenstoppen innen datasentre.

Målrettet arbeid med datasentre

– Vi er ikke i mål ennå – og IKT-Norge gleder seg til å jobbe hardt sammen med datasenterindustrien og norske myndigheter for at vi sammen skal lykkes med målsettingen: Norge skal bli verdens beste datasenternasjon, sier Husby.

Regjeringen jobber nå blant annet med en helt ny datasenterstrategi som skal være ferdig sommeren 2021.

Her skal grunnlaget legges for at Norge skal lykkes med å skape et nytt industrieventyr og gjøre Norge til verdens beste land å etablere og drifte datasentre i.

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap