Skole-Norge trenger lik tilgang på digital infrastuktur og digitale læremidler

Nyheter | 2. september 2022

Digitalisering, EdTech, Kompetanse, Statsbudsjett

IKT-Norge ønsker velkommen en ny strategi for digitalisering i skolen, men det må følge penger med strategien for å sikre at alle skoler har tilgang på digital infrastruktur og digitale læremidler. Bare da vil læreren har reell valgfrihet og mulighet til å gi elever nødvendig digital kompetanse.

– Det er både riktig og viktig med en ny digital strategi for skolen. Det vi trenger er en nasjonal strategi for læring med digitale verktøy i skolen som stiller krav til kvalitet, sa Line Gaare Paulsen, IKT-Norges direktør for kompetanse og utdanning på NRKs Dagsnytt 18. 

Skjermdump: NRK Dagsnytt 18 1.9.2022

I debatt med statssekretær i kunnskapsdepartementet Hallvor Hølleland (Ap) og tidligere kunnskapsminister Jan Tore Sanner (H), påpekte Gaare Paulsen at vi må ha gode digitale læremidler som er tilpasset undervisningen og ikke “gratis-læremidler” som man tok i bruk under pandemien. Vi må sikre at kommunene har tilstrekkelige økonomiske midler til å faktisk kunne få kjøpt de læremidlene som lærerne og elevene trenger. Vi forventer at regjeringen følger opp dette i statsbudsjettet for neste år. 

-Debatten om digitalisering i skolen er viktig og noe vi ønsker velkommen. Pandemien førte til en lyn-digitalisering av samfunnet inkludert skolen. Konsekvensen av det, er at det har blitt store forskjeller mellom kommunene, mellom skoler i samme kommune ja sågar mellom klasser på samme skole. Utfordringen for en ny digital strategi er å utjevne disse forskjellene, sa Gaare Paulsen. 

 

Se hele debatten på Dagsnytt 18 her.

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap