Invitert med på regjeringens «månereise»

Nyheter | 3. oktober 2024

Bærekraft, Digitalisering, e-helse, næringspolitikk

Leverandørindustrien inviteres med på regjeringens «månereise» mot en sømløs og bærekraftig helsetjeneste. Onsdag 2. oktober deltok over 20 medlemsbedrifter på innspillsmøte med næringsminister Jan Christian Vestre og statssekretær Ellen Rønning-Arnesen. Teknologiens rolle i å redusere ventelister og forbedre pasientforløp sto sentralt, med en klar oppfordring om partnerskap, handling og nye løsninger.

Foto: Marius Åmbakk Bjørkedal/MedWatch

«I dag inviterer vi til å tenke stort – sammen,» sa Vestre til forsamlingen som hadde kommet for å dele sine innspill. Han kvitterte med å invitere leverandørindustrien med på sin «månereise», og understreket viktigheten av tydelige mål og store ambisjoner i tråd med regjeringens nye digitaliseringsstrategi, der Norge skal bli verdens mest digitaliserte land innen 2030.

Over 20 medlemsbedrifter deltok på gårsdagens innspillsmøte med næringsminister Jan Christian Vestre og statssekretær Ellen Rønning-Arnesen. Møtets hovedfokus var hvordan leverandørindustrien kan bidra til å skape en bærekraftig helsetjeneste, understøttet av teknologi.

Fredrik Syversen fra IKT-Norge og Torbjørn Eik Nes, administrerende direktør i Accenture Norge ønsket velkommen.

Statsrådens fokus på teknologi som et verktøy for å redusere ventelister, ble møtt med stor støtte fra næringen. Bedriftene i bransjen står klare til å levere innovative løsninger som ikke bare kan redusere køer, men også forbedre kvaliteten i helsetjenesten og ha en positiv effekt på sykefraværet. Dette er avgjørende for en helsesektor som i økende grad trenger teknologisk støtte for å møte fremtidens utfordringer.

Gjennom dagens innspill gikk flere av bedriftene inn på kjente utfordringer, inkludert behovet for økt forutsigbarhet, tettere samarbeid mellom leverandører og sektoren, bedre datadeling, og ikke minst et smidigere lovverk som er tilpasset den raske teknologiutviklingen.

Topp oppmøte på onsdagens innspillsmøte hvor vi nesten klarte å få et samlet gruppebilde!

Derfor var det svært positivt når helseministeren avsluttet møtet med å introdusere sin visjon om «en sømløs, helhetlig helsetjeneste der pasientene følges fra A til Å». Dette er avgjørende for blant annet å sikre digital hjemmeoppfølging av pasienter, samt bedre koordinering av pasientforløp og behandlinger.

Teknologien for å realisere disse visjonene er allerede på plass. Nå trengs det handling, budsjetter og partnerskap for innovasjon. Vi ser frem til å bidra til en fremtid med bedre, mer effektive og teknologisk understøttede helsetjenester!

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap