Statsbudsjettet 2024: Gode nyheter til den digitale helsenæringen

Nyheter | 6. oktober 2023

e-helse, Statsbudsjett

Årets budsjettforslag fra Helse- og omsorgsdepartementet gir et løft både for e-helsesektoren og for oss som næring, sier Fredrik Syversen, ansvarlig for eHelse i IKT-Norge.

IKT-Norges direktør for strategi og forretningsutvikling, Fredrik Syversen.

Satsing på eHelse i kommunene

Helsteteknologiordningen (HTO) får et startskudd på 150 millioner for neste år. Vi kunne selvsagt håpe på mer, men vi tror dette er et fornuftig nivå for 2024.HTO skal styrke kommunen i å investere og ta i bruk nye digitale løsninger. IKT-Norges medlemmer står klare for å bidra til at vi får gode digitale løsninger for hele Norge. –  Vi er også fornøyd med at det “Nye Helsedirektoratet” får ansvar for administrasjonen av ordningen, og er overbevist om at vi som næring vil samarbeide godt, innretningen blir avgjørende, men vi har troa, sier Syversen. 

Helsekort og digital samhandling med friske midler

Digitale helsekort for gravide er på overtid, dette er velkomment og svært viktig å få på plass. – Her kan vi lære av hva som er gjort i Helse-Midt som har gått foran i dette arbeidet. Det er å forvente at dette blir en realitet for de fleste som blir gravide i 2024, vekk med lapper og inn med apper. 100 millioner i nye friske midler til digital samhandling er også bra, og vi forventer at vi nå kan komme dit at hele helse-Norge kan snakke sammen når de vil. – Det er ennå en jobb å gjøre på regelarbeidet slik at det blir enklere for kommunene og sykehusene å jobbe sammen og på tvers av regioner og kommunegrenser mener Syversen. 

150 millioner til nye eksportsatsing

IKT-Norge er fornøyd med at departementet følger opp sin egen satsing på helsenæringen med friske midler.  – Etter mange år med lovprisning av eksportmulighetene innen helse er vi glade for at pengene også kommer på bordet.  – IKT-Norge har vært aktive i arbeidet med den digitale helsenæringen, og selv om vi er lillebror på eksport, har vi et potensiale som vi håper vi nå kan få utnyttet, vi gleder oss til å bygge en skikkelig eksportplattform for helsenæringene sammen med andre bransjeorganisasjoner og klynger sier Fredrik Syversen, ansvarlig for eHelse i IKT- Norge.

Les også:

E-helse i kommunene: 150 millioner kroner til Helseteknologiordningen hos MedWatch

– Årets budsjett er et løft for både sektoren og næringen hos Dagens Medisin

IKT-Norge: – Skuffet over arbeidsgiveravgift og studieplasser. Bra på helseteknologi, Cyberforsvar og grønn næringspolitikk

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap