Statsbudsjett og partiprogrammer på agendaen i høst

Nyheter | 28. oktober 2020

Statsbudsjett

Få oversikt – slik jobber IKT-Norge politisk nå og i tiden fremover.

Statsbudsjettet for 2021 ble presentert av regjeringen 7. oktober. I et år hvor den offentlige pengekranen har vært kontinuerlig påskrudd for å hjelpe bedrifter og innbyggere gjennom korona-krisen, er IKT-Norge fornøyd med flere av satsingene i statsbudsjettet.

Her kan du lese vår kommentar

Når budsjettforslaget er fremlagt, er det høringer i Stortingskomiteene, der representantene får innspill til hva som er bra og hva som bør endres i statsbudsjettet. IKT-Norge har i år vært i (digitale) høringer i næring, finans, kommunal- og forvaltning, samferdsel, helse- og omsorg, utdanning og energi- og miljø komiteene. For en gjeng vaskeekte lobbyister var savnet etter Løvebakken stort – det er nok en ting vi gleder oss til post-korona.

Mye politikk skjer på høsten, og foran stortingsvalget neste år har de politiske partiene i høst kommet med sine første utkast til partiprogrammer.

Vi er i full gang med å lese gjennom disse, og gi partiene innspill på hvordan de bør forplikte seg til en enda mer treffsikker og effektiv digitaliseringspolitikk. Vi er opptatt av å øke IT og teknologikompetansen på alle nivåer, sikre en verdensledende digital infrastruktur, og et åpent, velfungerende marked for digitale teknologier og tjenester i Norge.

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap