Møtte ministeren til debatt om europeisk digitalplan. – Burde fulgt med penger, mener IKT-Norge.

Nyheter | 11. april 2024

Digitalisering, Kunstig intelligens, Statsbudsjett

Det er bra at det jobbes for at flere bedrifter skal kunne hente investerings-penger fra EU. Programmet er laget for at Europa skal bli mer digitalt, og har mange støttekroner å søke om. Men vi mangler en norsk medfinansiering for at dette skal bli vellykket.

Det er avgjørende at Norge øker samarbeidet med Europa, og dagens lansering av en strategi for hvordan få mest mulig ut av «Digital» er viktig.
Samtidig er dette kun et av mange tiltak Norge må sette fart på. Og – Norge er et av de eneste landene i EU hvor staten ikke går inn og bidrar med den private delen for å utløse EU-støtten. Dette må vi følge med på for å se effekten av sier Øyvind Husby.

Debatt i TV-studio til Finansavisen

Store forskjeller

EU sitt program er på 100 mrd – spredt på 6 ulike områder. Samtidig annonserer OpenAI og Microsoft en satsing på 1000 mrd – bare på tungregning – ett av de 6 områdene EU skal spre 100 mrd til.
Tilsvarende satsinger har f.eks. også IBM, Google, Oracle, Cisco, Apple, Amazon Web Services (AWS) og Meta, – og flere av disse har store utviklingsmiljøer i Norge med verdensledende kompetanse.

– Vi må derfor samarbeide tettere, ikke bare med EU men også med allierte tek-selskaper og bygge videre på deres løsninger for norsk verdiskapning, sa Øyvind Husby i debatten på Finansavisen som du kan se her

mer om regjeringens plan kan du lese hos Digi.

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap