Ledig stilling i IKT-Norge: Næringspolitisk direktør

Nyheter | 18. desember 2023

Ledig stilling

Er du opptatt av teknologi, politikk og kommunikasjon? Vil du bli en tydelig stemme for IKT-industrien? Ønsker du å være med og påvirke samfunnets utvikling? Da kan stillingen som næringspolitisk direktør i IKT-Norge være noe for deg!

Om du i tillegg er strukturert, god til å kommunisere og flink med folk, kan dette være en bra match. Vi ser etter en næringspolitisk direktør som ønsker å løfte næringens omdømme og synlighet, og bidra til at IKT-Norge tar en tydelig posisjon i samfunnsdebatten.

Samfunnet står foran store utfordringer. Nedleggelse av fossilbasert verdiskapning, eldrebølge, behov for mer eksport, flere arbeidsplasser i nye næringer og behov for bedre cybersikkerhet. IKT-næringens innovative teknologiløsninger er selve navet i bærekraftsarbeidet mot det grønne skiftet. Felles for alle utfordringene er at bruk av ny teknologi er avgjørende for at vi skal lykkes!

Som direktør i IKT-Norge, vil du jobbe i skjæringspunktet mellom teknologi, politikk og næringsliv. Oppgaven vår er å styrke de overordnede rammebetingelser for IT-næringen, og du blir en sentral sparringspartner for norske toppledere, og en sterk bidragsyter til å utvikle bredden og dybden i vår politikk. For å få til dette, trenger vi en som kan kommunisere vårt budskap til nøkkelpersoner i relevante kanaler.

Vi tror de mest aktuelle kandidatene til denne stillingen har erfaring fra politikk, interesseorganisasjoner, embetsverket, kommunikasjon, eller en annen relevant bransje. Du er interessert i teknologi, forstår de politiske prosessene og ønsker å bidra til bærekraftig digitaliseringen av det norske samfunnet.

Vi har også laget en podkast der du an høre mer om stillingen: https://on.soundcloud.com/Hd9m2

Konkret innebærer jobben blant annet:

  • Utvikle IKT-Norges næringspolitiske strategi – og gjennomføre den
  • Jobbe for våre medlemmers rammebetingelser
  • Posisjonere og gjøre IKT-Norge mer synlig i media og samfunnsdebatten
  • Lede og gjennomføre høringsprosesser
  • Skape møteplasser for medlemmene

Vi tror du lykkes best i denne jobben dersom du som type er strukturert og liker å jobbe med folk i ulike selskaper og organisasjoner.

Hva tilbyr vi?

Våre medlemmer er store og små bedrifter over hele landet, med et felles ståsted i teknologi og digitale løsninger. Vi brenner for teknologi og ønsker å bidra positivt i samfunnet.

  • I IKT-Norge får du spennende og dagsaktuelle utfordringer i Norges mest framtidsrettede næring
  • Utfordrende og varierte arbeidsoppgaver i et aktivt miljø
  • Fleksibel arbeidstid og god mulighet til å påvirke egen arbeidsdag

Søknadsfrist: 8. januar 2024

Les mer og søk på stillingen

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap