Kolbjørn Haarr ny styreleder i IKT-Norge

Nyheter | 28. juni 2022

Generalforsamling

På ekstraordinær generalforsamling er Kolbjørn Haarr i dag valgt til ny styreleder i IKT-Norge. Kolbjørn Haarr er administrerende direktør i helseteknologiselskapet Kernel AS. 

Haarr har de siste to årene vært varamedlem til styret i IKT-Norge.

– IKT er avgjørende for verdiskapningen både i privat og offentlig sektor. Det har IKT-Norge gjennom mange år vært gode til å få fram, og ikke minst har de jobbet aktivt med myndighetene for å legge til rette for god næringsutvikling til det beste for fellesskapet. Jeg takker for tilliten, og ser fram til å bidra sammen med resten av styret til å støtte og videreutvikle IKT-Norge, sier Kolbjørn Haarr.

Styret i IKT-Norge består videre av:

  • Tore Bjelland (CEO, Oracle)
  • Petter-Børre Furberg (CEO, Telenor Norge)
  • Hans-Henrik Mercoll  (CEO, IBM)
  • Tonje Sandberg (Senior Managing Director Nordic Client Group, Accenture) 
  • Maria Ervik Løvold (Group Executive Vice President Technology and Services, DNB)
  • Save Asmervik (CEO, Webstep)

Bjelland, Furberg, Mercoll og Sandberg var styremedlemmer i IKT-Norge også i forrige periode, mens Maria Ervik Løvold tar over for DNB-kollega Rasmus Figenschou. Save Asmervik, som er CEO i teknologi og rådgivingsselskapet Webstep er nytt styremedlem og har bred erfaring og dyp kunnskap om IT-sektoren. Han er sterkt engasjert i teknologi og digitalisering, og har i flere år bidratt til å sette fokus på sentrale tema for teknologinæringslivet.

– Teknologi og digitalisering blir stadig viktigere i samfunnsutviklingen. IKT-Norge har markert seg som en samlende og tydelig aktør i arbeidet med å sikre gode rammebetingelser for IKT-bransjen. Deres bidrag er viktig for å kunne sikre velferd og arbeidsplasser, og jeg gleder meg til å kunne bistå i dette arbeidet fremover, sier Save Asmervik.

 

Som varamedlemmer valgte generalforsamlingen:

  • Per Christian Mørland (CFO, Telia Group)
  • Hege Støre (Deputy Group CEO, Advania)
  • Kristine Bjørnstad (CEO, NoA Ignite Norway)

Jeg ser fram til et godt og konstruktivt samarbeid med et svært kompetent styre. Samfunnet står overfor store endringer, og det er avgjørende at vi lykkes med en omfattende innovasjon og digitalisering fremover. Sammen med styret og de øvrige ansatte i IKT-Norge skal vi jobbe hardt for at Norge får de rammebetingelsene vi trenger, sier IKT-Norges administrerende direktør Øyvind Husby.

 

Alle styrevalg var enstemmige. 

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap