Fint med strategi, men handling er viktigst

Nyheter | 8. juni 2023

Digitalisering

Denne uken startet regjeringen arbeidet med en ny digitaliseringsstrategi. IKT-Norge frykter at arbeidet blir en sovepute for ikke å gjennomføre nødvendige og viktige grep mens arbeidet pågår.

IKT-Norges administrerende direktør Øyvind Husby. Foto: JCP

IKT-Norges administrerende direktør, Øyvind Husby, frykter at digitaliseringstakten skal gå ned som følge av at man venter på nye styringssignaler i en ny digitaliseringsstrategi. Handling står øverst på hans ønskeliste.

Liten handling bedre enn stor plan

– Vi trenger en tydelig prioritering fra Regjeringen over tiltak den vil gjennomføre de neste 12 månedene som ikke kan eller trenger vente på en strategiutredning som skal være ferdig i 2024. En stor digitaliseringsstrategi hvor alt skal med, må ikke bli et hinder for handlekraft i en verden som ikke venter. På noen områder er en liten handling bedre enn en stor plan, sier Husby til Computerworld.

– Vi gjør mye bra innen digitalisering i Norge, men vi ser samtidig en rekke områder som ikke går raskt nok, eller som går feil vei. Vi er avhengig av å lykkes med en omstilling av Norge i et helt annet tempo fremover, og vi ser frem til å gi innspill til hvordan dette best bør gjøres, sier han og peker i retning av flere konkrete områder.

det er viktig at arbeidet med denne strategien ikke setter tiltak det haster å gjennomføre på pause

– Et område er at vi må få til et mye tettere samarbeide mellom det offentlige, akademia og private, og vi er derfor glade for at dette er en av målsettingene. Samtidig er det en rekke områder det haster med å få på plass, og det er viktig at arbeidet med denne strategien ikke setter tiltak det haster å gjennomføre på pause, sier han.

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap