Arendalsuka: – IT-bransjens viktigste samlingspunkt

Nyheter | 15. august 2022

Arendalsuka, Cybersikkerhet, Digitalisering

Arendalsuka 2022 er i gang, og over årene har det bygget seg opp til å bli årets viktigste samlingsplass for norsk it-bransje. IKT-Norge har tidenes satsing med 33 arrangement og 150 personer på scenen i løpet av uka.

IKT-Norges administrerende direktør Øyvind Husby åpner IKT-Norges arrangement under Arendalsuka.

– Arendalsuka har blitt en viktig møteplass for norsk it-bransje fordi it er svar på alle de andre store samfunnsutfordringene vi står overfor nå, sier IKT-Norges administrerende direktør, Øyvind Husby til Computerworld.

– Alle viktige verdiene i demokratiet står og faller med at i lykkes med it. Jeg tror at det er en erkjennelse også politikerne og samfunnet endelig ser, sa han.

Likevel savner han at vi går fra erkjennelse til handling på flere områder, og trekker fram regjeringserklæringen og revidert statsbudsjett som eksempel.

– Erklæringen var bra, men oppfølgingen er ikke bra. I revidert statsbudsjett ble det for eksempel satt av 50 millioner til cybersikkerhet, men foreløpig er det ikke blitt satt ut i livet, påpeker han.

Ny verdensorden

Under åpningen av IKT-Norges arrangement på Arendalsuka la Husby vekt på at vi nå står overfor en helt ny verden. Russland og Kina har et uttalt samarbeid for å slå vesten på teknologi for å etablere en ny verdensorden styrt av dem, samtidig som trusselvurderinger peker på at de gjør alt de kan for å svekke vårt demokrati. Det er krig i Europa, og vår generasjon vil bli dømt ut fra hvordan vi forholder oss til utfordringene på bærekraft.

Les mer i Computerworld.

 

Mer informasjon om, og streaminglenker til, IKT-Norges arrangement under Arendalsuka 2022 finner du her.

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap