Røde Kors trenger utstyr til digitale aktiviteter – kan du hjelpe?

Nyheter | 29. april 2020

Bærekraft, Covid, Personvern, Teknologi

Over hele Norge bidrar frivillige organisasjoner for å hjelpe i koronasituasjonen som treffer oss.

 

Men, ikke alle har utstyret som kreves for å kunne delta digitalt. Har ditt selskap nettbrett eller PC-er som andre kan gjenbruke?

Alle monner drar

Røde Kors har mange aktiviteter som de nå fører videre også i rent digitalt format. Det er blant annet digital norsktrening, Fellesverkene for barn og unge, og flyktningguide som lærer bort språk og kulturforståelse. Men deltakere mangler utstyr for å kunne delta. Dette gjelder både barne og voksne.

Har dere nettbrett, PC, Mac, mobiltelefoner eller annet utstyr dere ikke lenger bruker? Bare en pc eller tre? Alle monner drar. Maskinvare er dyrt og frivillige hjelpetilbud besitter ikke midler til utstyr til sine deltakere.

Først må alt utstyr som skal gis bort inn til sikker sletting.

Sikker sletting

Brukt datautstyr og mobiltelefoner inneholder informasjon fra tidligere brukere. For å ivareta sensitive selskapsopplysninger, personvern (GDPR) og sikkerhet på riktig måte, er sikker sletting avgjørende.

Alternativ Data og Greentech er to selskaper som kan foreta sletting før utstyr sendes til gjenbruk. Dette må de som gir fra seg utstyret belage seg på å betale for, siden Røde Kors ikke har egne midler til dette. Røde Kors koordinerer slik at jobben blir gjort raskt og effektivt.

Er du interessert i å lære mer om sikker sletting? Digitaliseringsdirektoratet (tidl DIFI) har i samarbeid med IKT-Norge og våre medlemmer, laget en veiviser for sikker sletting og gjenbruk av IT-utstyr.

Kan du hjelpe?

Har du utstyr ditt selskap kan gi bort? Røde Kors tar i mot utstyr etter nærmere avtale med Jeanette Steig Lid, Key Account Manager. E-post: jeanette.steiglid@redcross.no. Tlf: 47 24 53 04.

 

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap