Ny digital jobbportal for unge

Nyheter | 26. september 2022

Arbeidskraft, Digital inkludering, Kompetanse

youngRIOT er en ny digital jobbportal for unge under 30 år og har som ambisjon å være et naturlig supplement til eksisterende annonseringskanaler for ledige stillinger rettet mot unge. youngRIOT er nytt medlem hos IKT-Norge.

 

–Vi gjør det enklere for unge/ studenter å få seg jobb, og arbeidsgivere å få seg arbeidskraft. I tillegg til å forenkle jobbsøkingen, tilbyr vi digital og personlig rådgivning og veiledning til brukerne, sier gründer og daglig leder Mari Ann Vassgård.

–Samtidig vet vi hvor attraktive nyutdannede er, og vår tjeneste er ypperlig å bruke som en employe-branding kanal. Her får selskapene vist seg frem til de unge/ studenter på en rimelig og effektiv måte, påpeker Vassgård.

Hjelp til jobbsøking

Mange unge trenger en ekstra/deltidsjobb, men de når ikke helt opp, fordi de mangler nettverk eller referanser. Dette kan medføre utenforskap i tidlig alder. youngRIOT skal hjelpe de unge med å forstå vesentlige aspekter ved jobbsøking. I tillegg til å tilby ledige jobber som passer denne målgruppen skal youngRIOT veilede de unge voksne i hvordan de kan presentere seg og forberede seg best mulig til et jobbintervju, og også hva man skal tenke på og være klar over når man er ny i arbeidslivet. 

Vil bli landsdekkende i løpet av 2022

–youngRIOT handler om to ting; å ta de unge på alvor og tilrettelegge for at de kan få seg jobb. Dernest om å hjelpe arbeidsgivere til å finne de talentene og den arbeidskraften de trenger på en enkel måte, men også på en måte som gjør at de finner noe de ikke ville funnet i en tradisjonell prosess. Vi lanserte youngRIOT i april 2022, lokalt i Oslo og på Romerike. Vi har nå funnet en form og fasong som gjør at vi utvider tjenesten. Vårt mål er å være landsdekkende innen utgangen av 2022. 

Vårt definitivt største vekstområde geografisk er de store studentbyene. Studenter har behov for ekstrajobb, og vi vet at svært mange bransjer i dag har behov for arbeidskraft. Her er det mye sammenfallende, og vi bistår med at de finner hverandre, sier Mari Ann Vassgård

Vi inviterer IKT-næringen som trenger arbeidskraft til å tenke nytt. Til å prøve å rekruttere på en annen måte. Til å se forbi nettverk, kjennskap, «gode søknader» og sterke CV-er.

Et bidrag til å løse kompetanseutfordringene

–IKT-bransjen er en av bransjene hvor det skrikes etter folk og kompetanse. Vi må derfor våge å rekruttere annerledes. Tradisjonelle CV-er og formelle søknadsbrev er gammeldags. Unge i dag kommuniserer på en annen måte. Tradisjonell søknadsprosesser kan i ytterste konsekvens forsterke utenforskap og arbeidsgiver gå glipp av talenter. Hos oss vil brukerne enkelt registrere en digital profil og hva de er interessert i, og så matcher vi kandidatene med riktig jobb, og så kan en dialog skje i tjenesten først. Kall det gjerne en speeddate, forklarer Vassgård. 

Håper medlemskap i IKT-Norge kan gi flere unge talenter jobb

–youngRIOT har samfunnsansvar som bærebjelke; vi skal bidra til økt sysselsetting blant unge. Vi vet at IKT-næringen skriker etter arbeidskraft, og gjennom vår tjeneste vil vi gi medlemsbedriftene i IKT-Norge tilgang til unge talent.  IKT-Norge har en viktig stemme i det offentlige rom.  Gjennom mangeårig medlemskap til IKT-Norge fra tidligere arbeidsgivere vet vi også at dette er et godt fora for nettverk og skape relasjoner i bransjen. Våre forventninger til IKT-Norge som organisasjon er at de fortsatt setter søkelys på og bidrar med å legge til rette for at entreprenører/startups i næringen får gjennomslagskraft, avslutter Mari Ann Vassgård.

 

I forbindelse med medlemskapet i IKT-Norge tilbyr youngRIOT alle eksisterende medlemmer i IKT-Norge 20% rabatt på MEDIUM annonsepakke og PARTNER-avtalene. 

 

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap