For første gang tilbys utviklerutdanning på VGS-nivå

Nyheter | 13. januar 2022

Kompetanse, Studieplasser

To flunkende nye IT-lærefag gir en unik mulighet for din virksomhet til å få dyktige IT-lærlinger med oppdatert kompetanse, programmeringsskills og kunnskap om skyløsninger. De første lærlingene skal ut i bedrifter etter skoleslutt 2022.

– Dette åpner for mange spennende muligheter for bedrifter og virksomheter – og kan bli den viktigste rekrutteringsplattformen for å få tak i unge talenter, sier Christopher Hoff, politisk rådgiver i IKT-Norge.

Er din bedrift interessert i å ta imot lærlinger eller har spørsmål rundt det å bli lærlingbedrift? IKT-Norge har tett samarbeid og dialog med flere skoler og arrangerer gjerne informasjonsmøte med skolene. Du finner kontaktinformasjon nederst i denne saken.

IT-utviklerfaget

For første gang tilbys utviklerutdanning på videregående skolenivå. Utviklerfaget som lærlingeløp er et helt splitter nytt lærefag som handler om å utvikle, designe og integrere fleksible teknologiske løsninger.

– Utviklerfaget favner kodeferdigheter og metode, infrastruktur og arkitektur, samt design, interaksjon og brukerdialog. Lærlinger i IT-fag har oppdatert kompetanse, programmeringsskills og kunnskap om skyløsninger, forteller Hoff.

Dette er et innovativt lærefag som passer både inn i store virksomheter og i mindre bedrifter og start-ups. Dette er også superaktuelt for spillbransjen, som endelig får en unik mulighet til å ta inn lærlinger.

IT-driftsfaget

Driftsfaget er også nytt, og erstatter IKT-servicefag. Driftsfaget retter seg mot infrastruktur, IT-støtte og kommunikasjon og handler om å drifte stabile, sikre og effektive IT-tjenester, sammen med viktige ferdigheter i brukerstøtte for å fremme effektiviteten og konkurranseevnen i virksomheten.

– Etikk, lovverk, yrkesutøvelse, sikkerhet og personvern er selvfølgelig felles fagområder for begge lærefagene, forklarer Christopher Hoff.

Utdanningsprogrammet er utviklet av dyktige fagpersoner fra bransjen sammen med IT-entusiaster i skoleverket. Elevene som kommer fra Vg2 Informasjonsteknologi har utvikling, brukerstøtte og drift som fag, i tillegg til at de fordyper seg og utvikler spesialkompetanse. Fra Vg1 får de grunnleggende kunnskap om brukerstøtte, nettverk, IT-sikkerhet og programmering – sammen med innholdsformidling, Adobe-pakken og ikke minst kommunikasjon.

 

Meld din interesse til Christopher Hoffch@ikt-norge.no eller på  90770898.

Les mer om skolene IKT-Norge samarbeider tett med her:

 

Les mer om utviklerfaget på UDIR her

Les mer om driftsfaget på UDIR her

Les mer om det smarte ved å ta inn læringer her

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap