Attack 2025: «Digitale trusler mot kritisk infrastruktur»

27.11.25

Tidspunkt:

27. november 2025

Arrangør:

TU digi.no og IKT-Norge

Sted:

Oslo Kongressenter, Youngs gate 21, 0181 Oslo

Teknisk Ukeblad og IKT Norge inviterer til cyberkonferansen Attack 2025 den 27. november 2025 på Oslo Kongressenter.

Banner-bilde av promo for Attack-konferansen 2025. "Digitale trusler mot kritisk infrastruktur", 27. november i Oslo. Arrangør: TU digi.no i samarbeid med IKT-Norge. Portrettbilder av Øyvind Husby, Beate Gangås og Halvor Johansen.

Attack er møteplassen som samler de viktigste beslutningstakerne fra det politiske miljøet, forsvar og etterretning, globale teknologiselskaper, innovasjonsmiljøer, akademia og øvrig næringsliv for sammen å finne løsninger i kampen mot digitale angrep på kritisk infrastruktur.

Etter suksessen i 2024, hvor over 500 deltakere møttes for å diskutere de nyeste truslene og sikkerhetsløsningene, fortsetter Attack å være en sentral arena for nettverksbygging, kunnskapsdeling og samarbeid innen cybersikkerhet.

Hvorfor delta på Attack 2025?

  • Lær av ekspertene: Få innsikt fra ledende fagfolk innen cybersikkerhet og kritisk infrastruktur.
  • Nettverk: Knytt kontakter med beslutningstakere og profesjonelle fra ulike sektorer.
  • Innovasjon og samarbeid: Utforsk nye løsninger og teknologier i kampen mot digitale angrep.

Program og temaer

Programkomiteen jobber nå med programmet og årets temaer:

1. Det digitale trusselbildet i 2025
Hvordan påvirker den globale situasjonen Norges sikkerhet? Ledende eksperter gir en oppdatert status og innsikt i trusselbildet vi står overfor.

2. Trump, geopolitikk og digitale trusler
Hvordan har Trumps andre periode påvirket global sikkerhet, digitale trusler og informasjonskrig? Hør fra eksperter om hvordan stormaktenes digitale strategi former vår nye virkelighet – og hvordan Norge bør navigere dette landskapet.

3. Kritisk infrastruktur og cybertrusler
Norges livsnerver er under press. Hvordan sikrer vi kraftnett, helsevesen og finans mot cyberangrep? Gjennom paneldebatter og ekspertsamtaler får vi innsikt i de viktigste tiltakene for å styrke Norges digitale motstandskraft.

Få tak i billetter allerede nå, og bli med i samtalen som former fremtiden for cybersikkerhet. Vi møtes deg på Attack 2025!

Program:

Innledere og bidragsytere:

Siri Lill Mannes

Konferansier på Attack 2025

Siri Lill Mannes har 20 års erfaring fra tv. Hun begynte som utenriksreporter og dekket en rekke store saker før hun ble anker for TV2 Nyhetenes hovedsendinger. Siri Lill har ledet over hundre konferanser fysisk og digitalt, både på nasjonalt og internasjonalt nivå.

Portrettbilde av Øyvind Husby

Øyvind Husby

Administrerende direktør i IKT Norge

Øyvind Husby er utdannet siviløkonom og har jobbet i telekombransjen i over 20 år. Han har erfaring fra både internasjonale konsern, mellomstore bedrifter og start-ups med både finansielle og industrielle eiere. Husby har hatt en rekke styreverv, blant disse er styreleder i Kabel Norge, styreleder i Virke IKT og styremedlem i Virke Kunnskap og Teknologi.

Espen Barth Eide

Utenriksminister (Ap)

Espen Barth Eide er en norsk statsviter og politiker (Ap) som er utenriksminister i Jonas Gahr Støres regjering. Han er stortingsrepresentant for Oslo Arbeiderparti fra 2017 og var Arbeiderpartiets energi- og miljøpolitiske talsperson i perioden 2017–2021.

Fra 2014 til 14. august 2017 var han visegeneralsekretær i FN og Kypros-spesialrådgiver for FNs generalsekretær Antonio Guterres. Fra 2014 til 2016 var han en av flere administrerende direktører i Verdens økonomiske forum. Han var forsvarsminister 2011–2012 og utenriksminister 2012–2013 i Jens Stoltenbergs andre regjering, og klima- og miljøminister 2021–2023 i Jonas Gahr Støres regjering. Espen Barth Eide ble utenriksminister 16. oktober 2023.

Beate Gangås

PST-sjef i Politiets sikkerhetstjeneste

Beate Gangås avla juridisk embetseksamen ved Universitetet i Oslo i 1991. I perioden 1993-2001 var Gangås politiadvokat i Oslo politidistrikt. I 2001-2006 ledet hun seksjon for organisert kriminalitet i Politidirektoratet. I tidsrommet april-desember 2005 var hun konstituert som assisterende politidirektør. Fra 2006 til 2010 var Gangås likestillings- og diskrimineringsombud. Hun ble utnevnt til politimester i Østfold politidistrikt i 2010 og var i stillingen frem til 2014. Gangås ledet avdeling for etterforskning og påtale i Politiets sikkerhetstjeneste fra 2014 til juni 2019, da hun ble utnevnt til politimester i Oslo. I oktober 2022 ble Gangås utnevnt til sjef for Politiets sikkerhetstjeneste og hun tiltrådte stillingen 1. desember.

Olav Lysne

Direktør for Simula Metropolitan Center for Digital Engineering

Olav Lysne er direktør for Simula Metropolitan og professor ved OsloMet. Han grunnla Simula Metropolitan i 2018, og har vært leder for selskapet frem til 2018. Selskapet har nå 60 ansatte bestående av forskere og administrasjon.
Han har lang og bred erfaring som forsker i informatikk, men her hjemme er han best kjent for sine arbeider om robusthet i digitale infrastrukturer. Han var leder for Lysne I–utvalget som utredet landets digitale sårbarhet, og for Lysne II-utvalget som vurderte hvorvidt Norge bør gi Etterretningstjenesten mulighet til å hente informasjon ut av de datakablene som krysser riksgrensen.

Han er også forfatter av boken «The Huawei and Snowden Questions» som tar for seg det teknologiske grunnlaget for diskusjonen om hvorvidt man bør frykte kinesiske leverandører til kritisk elektronisk infrastruktur.

Han sitter nå i EOS-utvalget som er Stortingets kontrollorgan for de hemmelige tjenestene, og sitter som leder for det nyopprettede Ekomsikkerhetsutvalget som er opprettet av Digitaliserings og forvaltningsdepartementet, og som skal utrede spørsmål knyttet til nasjonal kontroll over kritisk digital infrastruktur.

Katarzyna Zysk

Professor på Institutt for forsvarsstudier

Katarzyna Zysk er professor i internasjonale relasjoner og samtidshistorie ved Institutt for forsvarsstudier (IFS, siden 2007), som er en del av Forsvarets høgskole (FHS) i Oslo. Ved IFS var hun også stedfortredende direktør IFS (2017–21), samt forskningsleder, og leder for Senter for sikkerhetspolitikk. I 2016 var hun fungerende dekan ved Forsvarets høgskole.

For tiden er hun medlem i Russia Transatlantic Forum ved Center for a New American Security (CNAS), medlem i International Military Council on Climate and Security; Advisory Board Member ved Transatlantic Deterrence Dialogue Initiative, samt Nonresident Senior Fellow ved the Atlantic Council of the United States.

Etter hun tok doktorgrad i 2006 om NATO-utvidelse, har hennes forskning fokusert på sikkerhets-, forsvars,- og strategiske studier, med spesielt fokus på russisk militærstrategi, doktriner, og krigføring, sikkerhet og forsvar, den russiske marinen, kjernefysisk avskrekking, sikkerhet i nordområdene og Arktis, samt innovasjon i forsvaret og banebrytende teknologier, med spesielt fokus på rollen til kunstig intelligens.

Portrettbilde av Halvor Johansen

Halvor Johansen

Sjef for Cyberforsvaret

Halvor Johansen er en norsk hæroffiser med brigaders grad. Fra juni 2022 er Johansen sjef for Cyberforsvaret (CYFOR). Han har mangeårig erfaring fra Hæren og Forsvarets spesialstyrker, med bred tjenesteerfaring fra ulike stillinger i Norge så vel som fra internasjonale operasjoner.

Gunnar A. Johansen

Avdelingsdirektør for Helse- og KommuneCERT

Gunnar A. Johansen er avdelingsdirektør for HelseCERT og har jobbet i HelseCERT siden 2013. Har jobbet med IT-cybersikkerhet i 25 år. Leder nå HelseCERT som er sektorvis responsmiljø for helsesektoren. HelseCERTs viktigste oppgave er å bidra til å forebygge, oppdage og håndtere alvorlige cyberangrep i helse- og omsorgssektoren.

Portrettbilde av Morten Tandle

Morten Tandle

Daglig leder i NFCERT

Morten Tandle leder Nordic Financial CERT – verdens første regionale finans-CERT. I dag har de ca 200 medlemmer i de 5 nordiske landene. De fungerer som en dele-hub mellom medlemmene og til myndigheter. Han er utdannet MTM fra NTNU/NHH, og har over 20 års erfaring med cybersikkerhet, i alt fra softwareutvikling til ulike lederroller der den røde tråden er informasjons- og cybersikkerhet.

Nils Kalstad

Direktør for NTNU Samfunnssikkerhet

Førsteamanuensis Nils Kalstad (1978) er direktør for NTNU Samfunnssikkerhet. Kalstad er utdannet sivilingeniør ved Institutt for matematiske fag (NTNU) og har en doktorgrad i informasjonssikkerhet fra Institutt for informatikk (Universitetet i Oslo). Kalstad har tidligere ledet NTNUs Institutt for informasjonssikkerhet og kommunikasjonsteknologi, vært direktør for NTNUs Center for Cyber and Information Security og ledet aktiviteten ved Norwegian Cyber Range.

Anders Hardangen

Sikkerhetsdirektør i DNB

Anders Hardangen er sikkerhetsdirektør for DNB konsernet og nestleder i styret for Nordic Financial CERT, som er responsmiljøet for cyberangrep og økonomisk kriminalitet for nordisk finanssektor. Anders har jobbet operativt med cyberhendelser både i DNB og for Nasjonal sikkerhetsmyndighet og har en bakgrunn innenfor teknologi.

Martin Albert-Hoff

Avdelingsdirektørn i NSM

Martin Albert-Hoff er utdannet innen IT og informasjonssikkerhet fra Tyskland og Norge. Bak seg har han arbeidserfaring fra Tysklands energisektor, og mange år i Forsvaret hvor han vært tilsatt i ulike cyberrelaterte stillinger. Før han kom til NSM ledet Albert-Hoff sikkerhetsarbeidet i Oslo Origo, knyttet til Oslo kommunes digitale transformasjon.

Portrettbilde av Eskil Grendahl Sivertsen

Eskil Grendahl Sivertsen

Spesialrådgiver på Forsvarets forskningsinstitutt

Eskil Grendahl Sivertsen er spesialrådgiver tilknyttet C-SPI-prosjektet (Cyber-Social Propaganda & Influence) som han var med på å etablere i 2019. Her har han spesialisert seg på kognitiv krigføring og påvirkningsoperasjoner som en del av sammensatte trusler, inkludert aktører, metoder, risikoer og motstandsdyktighet.
Eskil har en bachelorgrad i Corporate Communications fra Queen Margaret University i Edinburgh og en mastergrad i Strategic Communications fra Ithaca College og Cornell University i New York. I tillegg har han Forsvarets befalsskole og militære kurs i blant annet informasjonsoperasjoner (InfoOps) og psykologiske operasjoner (PSYOPS).

Han har jobbet med strategisk kommunikasjon siden 2004 både sivilt og militært, blant annet i teknologi- og kommunikasjonsbransjen, som presse- og informasjonsoffiser og som kommunikasjonsrådgiver for seks forsvars- og utenriksministre. Han har også skarp erfaring som PSYOPS-offiser fra internasjonale operasjoner. Fra krisestaben i Forsvarsdepartementet og Utenriksdepartementet har han erfaring med tverrsektoriell krisehåndtering og samvirkeøvelser. Eskil har flere roller i forsvarssektoren, blant annet i Heimevernet og som veileder i InfoOps og PSYOPS ved Forsvarets Høgskole. Han er en hyppig brukt foredragsholder, gjesteforeleser og kommentator i mediene.

Lillian Røstad

Managing Director Simula Research Laboratory

Lillian Røstad er Managing Director for Simula Research Laboratory. Hun har en doktorgrad i informasjonssikkerhet fra NTNU og har tidligere vært forsker ved SINTEF IKT. Røstad har også hatt ledende roller innen informasjonssikkerhet i både offentlig og privat sektor, blant annet som seksjonsleder i DIFI og som Chief Information Security Officer i Lånekassen. I tillegg har hun vært styreleder for Norsk Informasjonssikkerhetsforum og medlem av IKT-sikkerhetsutvalget (Holte-utvalget).

Margrete Raaum

Daglig leder KraftCERT

Attack-konferansen
Teknisk Ukeblad og IKT Norge

Attack-konferansen 2025
Digitale trusler mot kritisk infrastruktur
27. november 2025, Oslo Kongressenter
Tid som gjenstår:

233
Dager
21
Timer
43
Minutter
03
Sekunder
Arrangør:
TU
IKT-Norge
digi.no
Partner:
mnemonic
Aeger Group
Microsoft
Telenor
Teknisk Ukeblad og IKT Norge inviterer til cyberkonferansen Attack 2025 den 27. november 2025 på Oslo Kongressenter.
Attack er møteplassen som samler de viktigste beslutningstakerne fra det politiske miljøet, forsvar og etterretning, globale teknologiselskaper, innovasjonsmiljøer, akademia og øvrig næringsliv for sammen å finne løsninger i kampen mot digitale angrep på kritisk infrastruktur.

Etter suksessen i 2024, hvor over 500 deltakere møttes for å diskutere de nyeste truslene og sikkerhetsløsningene, fortsetter Attack å være en sentral arena for nettverksbygging, kunnskapsdeling og samarbeid innen cybersikkerhet.

Program og temaer
Programkomiteen jobber nå med programmet og årets temaer. Hold deg oppdatert for spennende foredrag og paneldiskusjoner som vil gi deg innsikt i de nyeste trendene og utfordringene innen cybersikkerhet.

Hvorfor delta på Attack 2025?
Lær av ekspertene: Få innsikt fra ledende fagfolk innen cybersikkerhet og kritisk infrastruktur.
Nettverk: Knytt kontakter med beslutningstakere og profesjonelle fra ulike sektorer.
Innovasjon og samarbeid: Utforsk nye løsninger og teknologier i kampen mot digitale angrep.
1. Det digitale trusselbildet i 2025
Hvordan påvirker den globale situasjonen Norges sikkerhet? Ledende eksperter gir en oppdatert status og innsikt i trusselbildet vi står overfor.

2. Trump, geopolitikk og digitale trusler
Hvordan har Trumps andre periode påvirket global sikkerhet, digitale trusler og informasjonskrig? Hør fra eksperter om hvordan stormaktenes digitale strategi former vår nye virkelighet – og hvordan Norge bør navigere dette landskapet.

3. Kritisk infrastruktur og cybertrusler
Norges livsnerver er under press. Hvordan sikrer vi kraftnett, helsevesen og finans mot cyberangrep? Gjennom paneldebatter og ekspertsamtaler får vi innsikt i de viktigste tiltakene for å styrke Norges digitale motstandskraft.

For mer informasjon om våre tidligere arrangementer, besøk:
Attack 2023
Attack 2024
Sikre din plass i dag, og bli med i samtalen som former fremtiden for cybersikkerhet.
Vi ser frem til å møte deg på Attack 2025!

2025
Konferansier

Siri Lill Mannes
Les mer
2025
Foredragsholdere
Espen-Barth-Eide_2
Espen Barth Eide
Utenriksminister
(Ap)

Les mer

Beate Gangås
PST-sjef
Politiets sikkerhetstjeneste

Les mer

Olav Lysne
Direktør
Simula Metropolitan Center for Digital Engineering

Les mer

Katarzyna Zysk
Professor
Institutt for forsvarsstudier

Les mer

Halvor Johansen
Sjef
Cyberforsvaret

Les mer

Gunnar A. Johansen
Avdelingsdirektør
Helse- og KommuneCERT

Les mer

Morten Tandle
Daglig leder
NFCERT

Les mer

Nils Kalstad
Direktør
NTNU Samfunnssikkerhet

Les mer

Anders Hardangen
Sikkerhetsdirektør
DNB

Les mer

Martin Albert-Hoff
Avdelingsdirektør
NSM

Les mer

Eskil Grendahl Sivertsen
Spesialrådgiver
Forsvarets forskningsinstitutt

Les mer

Øyvind Husby
Administrerende direktør
IKT Norge

Les mer

Lillian Røstad
Managing Director
Simula Research Laboratory

Les mer

Margrete Raaum
Daglig leder
KraftCERT

Les mer

Maria Bartnes
Research Director
SINTEF Digital

Les mer

Arne Christian Haugstøyl
Direktør
NSM

Les mer
Tidligere konferanser
Attack 2024
Attack 2024
Attack 2024
Attack 2024
Attack 2024
Attack 2024
Attack 2024
Attack 2024
Attack 2024
Attack 2024
2025
Premium Sponsorer
Intility
Sponsorer
Paloalto

Netsecurity
Telia
Atea
BDO
Defendable
DNV
Proact
River Security
Shift Security
Mastercard


Abonner på vårt nyhetsbrev og hold deg oppdatert om Attack konferansen! 🚀

E-post*

Ja, jeg vil gjerne få informasjon om konferansen*

Ja, jeg vil gjerne ha informasjon om andre eventer arrangeres av TU Event
Tid og sted
Den 27. november 2025 er du velkommen til Oslo Kongressenter. Vi starter med registrering og kaffe kl. 08.00 og ønsker velkommen til faglig program kl. 08.45.

Påmelding
Meld deg på her

Følg med på Attack konferansen
Her finner du oss på sosiale medier:

Facebook

Instagram

LinkedIn

Kontakt oss
Bjørn Stockman, salg
+47 91 59 62 66 | bjorn.stockman@tumedia.no


Dine opplysninger vil bli lagret som bekreftelse på deltakelse og for å sende deg informasjon om arrangementet du har meldt deg på. Annen form for kommunikasjon skjer også dersom du har samtykket til dette. Alle opplysninger blir lagret i henhold til personopplysningsloven. Les mer om personvern hos TU Media her.

© 2025 Teknisk Ukeblad Media AS

Teknisk Ukeblad Media AS / Org.nr: 919 646 683 MVA / Grensen 3, 0159 Oslo / Postboks 380 Sentrum, 0102 Oslo





Margrete Raaum er daglig leder i KraftCERT, det norske CERT (Computer emergency Response Team) for selskaper med industrielle kontrollsystemer (energi, petroleum, vann og avløp, industri).

Hun har bakgrunn fra IC-design, nettverk og informasjonssikkerhet.

Hun har jobbet med informasjonssikkerhet siden 1998: for Internett-leverandør, i akademia i en årrekke, så vel som Norsk sikkerhetsmyndighet/NCSC og i Statnett. Hun satt i styret i FIRST (Forum for Incident Response and SecurityTeams) i 8 år, og som styreleder i 2 år.

Portrettbilde av Maria Bartnes

Maria Bartnes

Research Director SINTEF Digital

Maria Bartnes is Research Director at SINTEF Digital and Head of Department for Software Engineering, Safety and Security. She holds a PhD in information security from NTNU. Former positions include Research Scientist at SINTEF Digital and Head of IT Security at SINTEF.

Education
MSc, Dept of Telematics, Norwegian University of Science and Technology
PhD, Dept of Telematics, Norwegian University of Science and Technology
Study and research visits at UC Santa Barbara, US

Competence and research areas
Information security, industrial cyber safety, digital technologies.
The Man-Technology-Organization (MTO) perspective, which is fundamental for us to succeed with SINTEF’s vision of Technology for a better society.

Arne Christian Haugstøyl

Direktør NSM

Arne Christian Haugstøyl er utdannet fra Politihøgskolen, og har lang og omfattende ledererfaring fra PST. Han har tidligere jobbet som politibetjent i Oslo politidistrikt og i privat næringsliv.

TU digi.no

IKT-Norge