IKT-Norge vokser! Styrker arbeidet med samfunnstrygghet og beredskap.

Nyheter | 16. oktober 2024

Bærekraft, Cybersikkerhet, digital grunnmur, Digitalisering, Kompetanse, Statsbudsjett

Med nye medlemmer og høyere ambisjoner på flere områder, må IKT-Norge utvide. Vi er glade for at mange ser viktigheten av en sterk bransjeorganisasjon for å tale næringslivets sak inn i den digitale omstillingen.

Med stadig økende uro i verden, med kriser og krig, er Norge nødt til å styrke sitt totalforsvar. I den beredskapen inngår det sivile samfunnet, og også næringslivet. Både ved at selskapene selv må bedre sin motstandsdyktighet,  og ved at de leverer gode tjenester og produkter innen sikkerhet.

Øyvind Husby sier:

– IKT-Norges medlemmer er sentrale for at Norge skal fungere i fred, krise og krig. Nå skal vi steppe opp og være enda tydeligere på vår del.

Våre medlemmer har ansvaret for investeringer og drift av tilnærmet all digital infrastruktur i Norge (5G, fibernett og datasenter), og er verdensledende på skytjenster, KI, kvanteteknologi, cybersystemer og analyser.  

Målet for IKT-Norge er å styrke det digitale totalforsvaret av Norge gjennom økt kompetanse, samarbeid, bedre rammebetingelser og økte investeringer. Et sentralt område for denne rollen er derfor å bidra til at samfunnet får økt forståelse for det digitale næringslivets avgjørende rolle for samfunnssikkerheten. 

Vi styrker også laget på kommunikasjon for å jobbe med økt gjennomslag i samfunnsdebatten og dermed i politikken.

Det digitale næringslivet har en stor jobb foran seg i å levere de tjenestene og produktene som folk forventer av KI og digitalisering framover. Da må politikerne forstå hva som hjelper og hva som hindrer oss på den veien. Og teknologene må forstå hvordan politikken fungerer.  IKT-Norge er guiden og tolken i dette bildet.  

Til dette arbeidet søker vi nå en engasjert og tydelig kommunikasjonsrådgiver, som skal jobbe med vår kommunikasjonsdirektør.

Begge stillingene kan du se mer om hos rekrutteringsbyrået MeyerHaugen

 

 

Bli medlem!

Les mer om hvorfor din bedrift bør bli medlem av IKT-Norge

Medlemskap