Norge må gripe de store mulighetene teknologien gir oss. Våre medlemmer står i frontlinjen av utviklingen.
Vi viser gjerne vei.
Norge må gripe de store mulighetene teknologien gir oss. Våre medlemmer står i frontlinjen av utviklingen.
Vi viser gjerne vei.
Luftforsvaret har skutt ned fire ukrainske droner som var på vei mot Moskva lørdag, ifølge byens ordfører. En av byens flyplasser måtte stanse for avganger.
Ordfører Sergej Sobjanin, sier at nødetatene jobber på stedene hvor dronene ble skutt ned, men har ikke gitt noe mer informasjon om eventuelle skader.
Det russiske forsvarsdepartementet har opplyst at totalt 94 droner har blitt ødelagt over Russland i løpet av natt til lørdag, og ytterligere 45 på dagtid lørdag.
Utgående flygninger på Sheremetyevo-flyplassen ble midlertidig stanset lørdag formiddag, men trafikken åpnet senere igjen.
Et Ryanair-fly som forberedte seg på avgang fra Mallorca i Spania, førte til at flere passasjerer ble skadet da de evakuerte. Flyet skulle til Manchester.
Passasjerene ble skadet da de forlot flyet via oppblåsbare sklier, opplyste det irske flyselskapet lørdag.
Fredagens kveldsfly til Manchester ble innstilt på grunn av en feilaktig brannalarmindikasjon.
– Passasjerene ble evakuert ved hjelp av de oppblåsbare skliene og returnert til terminalen, skriver Ryanair i en uttalelse, og legger til at det ikke var noen brann om bord i flyet.
Ryanair skriver at «et lite antall passasjerer pådro seg mindre skader (som forstuede ankler og lignende) under evakueringen, og besetningen ba om umiddelbar medisinsk assistanse».
Lokale medier på Mallorca rapporterer om 18 skadede, alle med mindre skader. Seks personer måtte til sykehus, mens resten ble behandlet på stedet.
Lavprisselskapet er populært blant britiske turister som besøker kystdestinasjoner i Spania og Sør-Europa, inkludert den baleariske øya Mallorca.
Det statseide spanske flyplasselskapet Aena bekrefter i en kommentar at det var en hendelse på et Ryanair-fly på Palma de Mallorca flyplass, men at det ikke var noen brann, og at hendelsen ikke påvirket flyplassens drift.
I Vest-Norge blir det en snittpris for strøm på 23,8 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 30,6 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 8,8 øre høyere enn lørdag og 4,4 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
For tre år siden var maksprisen 1,77 kroner per kWh og snittprisen var 1,67 kroner.
Maksprisen søndag på 30,6 øre per kWh er mellom klokken 20 og 21. Den er 2,7 øre høyere enn lørdag og 12,3 øre lavere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,93 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Vest-Norge vært 60,6 øre.
90 prosent av prisen over 75 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 75 øre.
Minsteprisen blir på 18,9 øre per kWh mellom klokken 5 og 6 på natten.
I Nord-Norge blir det en snittpris for strøm på 4,3 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 8,8 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 0,8 øre høyere enn lørdag og 20,8 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
For tre år siden var maksprisen 2,5 øre per kWh og snittprisen var 1,7 øre.
Maksprisen søndag på 8,8 øre per kWh er mellom klokken 17 og 18. Den er 3,6 øre høyere enn lørdag og 20,9 øre lavere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer forbruksavgift (16,93 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Nord-Norge vært 26,7 øre.
90 prosent av prisen over 75 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 75 øre.
I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.
Minsteprisen blir på 1,3 øre per kWh mellom klokken 8 og 9 på morgenen.
I Midt-Norge blir det en snittpris for strøm på 2,1 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 3,4 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 0,05 øre lavere enn lørdag og 22,9 øre lavere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
For tre år siden var maksprisen 2,5 øre per kWh og snittprisen var 1,7 øre.
Maksprisen søndag på 3,4 øre per kWh er mellom klokken 21 og 22. Den er 3,3 øre lavere enn lørdag og 26,2 øre lavere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,93 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Midt-Norge vært 26,7 øre.
90 prosent av prisen over 75 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 75 øre.
Minsteprisen blir på 0,9 øre per kWh mellom klokken 8 og 9 på morgenen og er den laveste i landet.
I Sørvest-Norge blir det en snittpris for strøm på 72,7 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 96,8 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 33,3 øre høyere enn lørdag og 58,5 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
For tre år siden var maksprisen 2,66 kroner per kWh og snittprisen var 2,37 kroner.
Maksprisen søndag på 96,8 øre per kWh er den høyeste i landet og inntreffer mellom klokken 20 og 21. Den er 16,7 øre høyere enn lørdag og 43,7 øre høyere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,93 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørvest-Norge vært 1,43 kroner.
90 prosent av prisen over 75 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Det betyr at i den timen prisen ligger på 96,8 øre, dekkes 19,6 øre.
Minsteprisen blir på 22,9 øre per kWh mellom klokken 11 og 12 på formiddagen.
I Sørøst-Norge blir det en snittpris for strøm på 32,8 øre per kilowattime (kWh) søndag og en makspris på 73,02 øre.
Søndagens snittpris per kWh er 11,8 øre høyere enn lørdag og 20,3 øre høyere enn samme dag året før, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
For tre år siden var maksprisen 1,77 kroner per kWh og snittprisen var 1,67 kroner.
Maksprisen søndag på 73,02 øre per kWh er mellom klokken 20 og 21. Den er 12,9 øre høyere enn lørdag og 30,01 øre høyere enn samme dag året før.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer moms (25 prosent), forbruksavgift (16,93 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville maksprisen i Sørøst-Norge vært 1,13 kroner.
90 prosent av prisen over 75 øre dekkes av strømstøtten, og støtten beregnes time for time. Strømstøtten dekker altså ingenting søndag, siden prisen aldri overstiger 75 øre.
Minsteprisen blir på 10,9 øre per kWh mellom klokken 3 og 4 på natten.
Søndag blir det høyest strømpriser i Sørvest-Norge. Mellom klokken 20 og 21 vil strømprisen der ligge på 96,8 øre per kilowattime (kWh).
I Sørøst-Norge blir prisen 73,02 øre per kWh på sitt høyeste, i Midt-Norge blir den 3,4 øre, i Nord-Norge blir den 8,8 øre, og i Vest-Norge blir den 30,6 øre, viser tall fra hvakosterstrommen.no.
Ser man bort fra strømstøtten, men inkluderer merverdiavgift (25 prosent), forbruksavgift (16,93 øre per kWh) og avgift til Enova (1 øre per kWh), ville landets høyeste makspris vært på 1,43 kroner. I Nord-Norge er det ingen moms på strøm til husholdninger, og i Finnmark og Nord-Troms slipper husholdninger og offentlig forvaltning også å betale forbruksavgiften.
En kilowattime tilsvarer strømbruk på én kilowatt over én time. En dusj på ti minutter bruker i snitt rundt 4,5 kWh, men det avhenger av temperatur og hvor mye vann dusjhodet leverer.
Den laveste kWh-prisen søndag blir mellom klokken 8 og 9 på morgenen i Midt-Norge, da på 0,9 øre. Prisen per kWh blir på sitt laveste i Sørøst-Norge 10,9 øre, Sørvest-Norge 22,9 øre, Nord-Norge 1,3 øre og Vest-Norge 18,9 øre.
Fredag var maks- og minstepris i landet på henholdsvis 80,1 øre per kWh og 0,4 øre per kWh. Samme dag i fjor var den på 53,1 øre per kWh og -3,09 øre per kWh.
Strømstøtten dekker 90 prosent av prisen over 75 øre, time for time.
De åtte landene i Opec +, blant annet Russland og Saudi-Arabia, er enige om å øke oljeproduksjonen med 548.000 fat per dag i august.
Lørdag ble landene i Opec+ enige om å øke oljeproduksjonen mer enn tidligere. Dette var det første møtet etter Israels krig mot Iran.
Økningen i oljeproduksjonen er større enn de tre tidligere månedene, da den daglige produksjonen hver av månedene økte med 411.000 fat, mens økningen i april var på 138.000 fat.
Opec+-gruppen står for om lag halvparten av verdens oljeproduksjon. Siden 2022 har de kuttet i produksjonen for å holde prisene oppe, men har snudd i år for å ta tilbake markedsandel. Gruppen omtales som et oljekartell.
Avgjørelsen kommer trolig til å sende oljeprisen ned, skriver Financial Times.
Tall for første kvartal viser at antall glasskader blant norske bileiere har økt med 25 prosent, sammenlignet med i fjor.
– Vi har aldri hatt så mange glasskader i ett kvartal noen gang før, sier Tryg Forsikring i en pressemelding.
Forsikringsselskapene registrerte over 91.000 glasskader i årets tre første måneder, noe som er ny rekord. Også kostnadene ved å erstatte glasskadene økte betydelig, med 12 prosent, viser tall fra Finans Norge.
– Det er en økning i antall glasskader vi aldri har sett maken til, bilrutene ryker som aldri før, sier kommunikasjonsrådgiver Torbjørn Brandeggen i Tryg Forsikring.
I fjor registrerte forsikringsbransjen rekordhøye 319.000 glasskader på motorkjøretøy, og prognosene tilsier at det blir enda flere i år.
Brandeggen peker på flere mulige årsaker til økningen:
– Nyere biler har mer glass og er ofte mer utsatt for steinsprut ved at de har større frontvinduer med slakere vinkel, veiene er i dårlig forfatning med hull og grus liggende mange steder, store elbiler har bredere dekk og akselererer så kraftig at det blir mer steinsprut, og flere melder inn skade på forsikringen, sier han.
Tryg Forsikring råder bilister til å kontakte forsikringsselskapet sitt ved steinsprut. En mindre skade er ofte enkel å reparere uten egenandel. En sprukket rute som må skiftes, utløser derimot egenandel.
Fagforum er IKT Norges møteplass for medlemmer innenfor et eller flere fagfelt eller områder. Vi har egne fagforum for telekom, e-helse, ed-tech, fintech, bærekraft, kompetanse m.m.
CEO-forum samler topplederne i våre medlemsbedrifter til eksklusive arrangement hvor de møter de fremste innen politikk, akademia og offentlig forvaltning for oppdatert kunnskap om aktuelle saker.
Under hele Arendalsuka har IKT-Norge og våre medlemmer en rekke arrangement, debatter og sosiale sammenkomster. Vi har fast tilholdssted på Castelle bar & restaurant midt i Pollen, der vi også har scene, teknisk utstyr og streaming av alle arrangement.
GoForIT er en arena for samarbeid mellom akademia og næringslivet med formål om å diskutere, utvikle og påvirke innholdet i utdanningene innen IT, teknologi, innovasjon i en bærekraftig retning. IKT-Norge er sekretariat for GoForIT og initiativtaker til samarbeidet.
Norsk Datasenterindustri er eid av IKT Norge og organiserer de fleste norske datasentrene. Norsk Datasenterindustri er en nøytral bransjeforening og næringens stemme overfor markedet og offentlige myndigheter.